МАСКА с Авокадо

Авокадото е един от най-добрите естествени средства за суха и изтощена коса. Обелете и намачкайте 3-4 плода авокадо заедно с кофичка кисело мляко и нанесете сместа по косата си. Масажирайте добре с пръсти.

Измийте след 30 минути.

 

 

 

 

МАСКА с яйце
Смесете един жълтък и една супена лъжица мед и покрийте косите си от корена до върха. Сложете си  шапка за баня и увийте главата си с кърпа за 45 мин. Използвайте я веднъж седмично за отлични резултати.

 

 

 

 

МАСКА с кокосово мляко.
Изсипете през цедка млякото на 1-2 кокосови ореха в чаша или купа. Нанесете и бавно масажирайте кокосовото млякото в косата от корена до върха. Увийте косата си в топла кърпа и я оставете за един час. Измийте с мек шампоан и оставете вашата коса да изсъхне по естествен начин. 

Използвайки  я редовно, ще помогне да задържите  влагата и блясък в косите си.

 

 

 

 

Маска с банани – Прекрасна грижа за изтощена и слаба коса
Намачкайте два узрели банана, до гладка смес и добавете една супена лъжица зехтин. Нанесете я по дължината на косата. Оставете върху косата за около час. Бананите съдържат калий, който помага да заздрави и укрепи косата и едновременно да я омекоти.

 

 

 

 

 

Маска с кокосово масло
Нанесете кокосово масло заедно с витамин Е.  Щедро и бавно го втривайте в косата си. Оставете го да попие за 30 минути или покрийте главата си с шапка за баня и преспете една нощ. Когато миете косата си, винаги използвайте студена вода за изплакване, това изглажда епидермиса и стимулира блясъка.