5_vaprosa_link

Да седнете при нов фризьор може да се окаже доста смущаваща ситуация.
9 пъти от 10, когато някой седне на стола  за първи път, обикновено започва с разказ за ужасен минал опит. За да се избегне объркване (или разочарование) след подстригването. Е важно да се задават  въпроси предварително, за да се създадеш по разбираем диалог. Както с вашия нов “терапевт”, А и със теб самата – чувайки какво искаш да кажеш. 

1. До къде ще стига косата ми? – Говорим за дължината на косата, която искаш да запазиш или до къде ще стига, след като тя  изсъхне(подсуши). Ако си стилист, и обсъждате примерно  два сантиметра на дължина, тя може да изглежда малко по-къса(3см.), като изсъхне.

2. Трябва ли да я правя всеки ден със сешоар/преса/маша? -Поинтересувай се, колко време ще ти отнема правенето и сресването сутрин. Важно е да задаваш въпроси, тъй като много хора искат прическа лесна за правене и подръжка- не отнемаща много време. Винаги избирай прическа съобразена с твоия начин на живот.

3. Ще мога ли да си връзвам/прибирам косата? – Ако решиш да си отрежеш толкова късо косата, че да не можеш да я вържеш дори и на малка опашка, попитай как да си я правиш и прибираш.  По този начин даваш ясно да се разбере че не си готова за прекалено късо подстригване. 

4. Колко често трябва да идвам? – Има прически които губят формата и блясъка си още на 3та седмица. И други които без проблеми изглеждат прекрасно на 6-8 седмици. 

Така че не се притеснявайте да зададете този въпрос

5. Трябва ли да чакам и колко? – Търпението и в основата на всяко ново начало. Особенно когато сменяш формата или цвета на косата си. Вашият стилист най-добре знае колко ще отнеме и ако се налага да изчакаш да порастне още малко.

 

 

Автор: Мартин Георгиев