Дифузерът е един от най-важните инструменти за коса, които може да притежава къдравата коса. Без него стандартният сешоар може да изсуши и да наруши извивката на косата. Въпреки това, дори и с дифузер има правилен и грешен начин да го използвате. Ето как да използвате правилно, съвети за получаване на обем и неща, които не трябва да правите.

Защо трябва да използвате дифузер?

Приспособлението за разпръскване е предназначено за вълни и къдрици, за да разпръсне въздушния поток на сешоара. Използва се  нежно за изсушаване на къдрава коса, като същевременно се намалява завиването. Той също така поддържа модела на къдриците в така и създава обем.

Как да използвате правилно дифузера!
След завършване на цикъла на измиване и добавяне на любимия си стайлинг продукт косата се разделя в посоката, в която искате да изсъхне. Някои може да твърдят, че трябва да започнете да се сушите веднага, но да оставите косата да изсъхне на въздух около 40-50%, преди да започнете сушенето, помага за намаляване на времето за сушене.

Наклонете главата на една страна и поставете големи секции върху приставката на дифузора. Изсушете на ниска или средна температура и скорост на струята.  Поставете дифузерът към скалпа. Задръжте позицията за 10-20 секунди, след това преминете към нова секция. Повторете този процес от едната страна, след това наклонете главата до другата страна и продължете. Дифузирайте, докато косата е 90% суха, така няма опастност да пресушите косата. Оставете косата да изсъхне на стайна температура
Освен това, някои стайлинг продукти, инструменти и техники могат да помогнат за увеличаване на обема, когато се използва дифузер. Пяната е предназначена да добави обем сам по себе си, така че с използването на дифузор, той ще създаде още по-голям обем. Клипсовете и фиби, поставени в основата преди изсушаването, също могат да добавят повдигане в зоните, които обикновено лежат плоски. Сушенето на косата, докато е обърната с главата надолу, е най-лесният начин да се създадете голям обем.

Не, не и не!

  • Избягвайте да използвате ръцете си, докато сушите с дифузера (или сложете ръкавица, или си помагайте с дръжката на четка)
  • Не използвайте  висока температура и силен въздух
  • Не изсушавайте косата 100% с дифузерa